Dansk Magisterforening

Dagens humanist: “Jeg er træt af humanistbashing, for vi er faktisk megaseje”

Den sidste humanist er Sørine Storm, konsulent i Dansk Magisterforening. Hun er uddannet cand.mag. i migrationsstudier fra Københavns Universitet. Foto: DM Collage: Redaktionen

Af Benedicte Borelli
Del artikel:

Glædelig jul! Magisterbladets julekalenders sidste humanist er konsulent i Dansk Magisterforening Sørine Storm, der sammen med sin kollega Cecilie Cohrt kom på idéen om at lave en julekalender med humanister. De var nemlig begge trætte af, hvordan humaniora bliver talt ned til.

I ugevis er humanister blevet kritiseret for at være dovne, forkælede og virkelighedsfjerne. I december har Magisterbladet derfor sat fokus på alt det gode, humaniora bringer med sig. Hver dag frem til jul har vi spurgt en humanist, hvilken forskel de gør under hashtagget #vihylderhumanister.

Kalenderen har fået en overvældende positiv modtagelse, og vi, redaktionen på Magisterbladet, er meget taknemmelige for alle de gode forslag til kilder og interviews, vi har fået. Vi har talt med alt fra skuespillere til EU-ansatte til militærfolk, og alle har fortalt, hvordan deres humanistiske uddannelse er relevant, uanset om de har læst historie, dansk eller japansk. 

Den sidste humanist i julekalenderen bliver derfor konsulent i Dansk Magisterforening, 32-årige cand.mag. i migrationsstudier, Sørine Storm, der sammen med sin kollega Cecilie Cohrt foreslog os at lave en humanistjulekalender. 

Hvad laver du i dit job i dag?

“Jeg vejleder og rådgiver især unge humanister om deres karriere. Det kan være, når de kommer til en personlig karrieresamtale, eller når jeg laver arrangementer, hvor jeg skal ramme plet i forhold til, hvad medlemmerne har brug for. Begge dele kræver, at jeg kender medlemmernes arbejdsliv og udfordringer.

Jeg har særligt fokus på de medlemmer, der har færdiggjort deres kandidat inden for de seneste fem år, og jeg har for eksempel udviklet workshops og guides til, hvordan man får en god start på arbejdslivet. 

Det næste, jeg kaster mig over, er at lave DM's kommende karrierepodcast sammen med Cecilie – det bliver sjovt. For basalt set handler det jo om at tænke over, hvor medlemmerne er, og hvad de har brug for, så vi kan være lige netop der”. 

Fem hurtige om jul

Last Christmas eller Det jul’ Det Cool? 

“Last Christmas”

Marcipan eller nougat? 

“Ikke nogen af delene. Chokolade derimod….”

Glaskugler eller guirlander?

“Glaskugler”

Stort lysshow i forhaven eller stearinlys i vinduet? 

“Kan man få begge dele?”

Kikset julesweater eller fin kjole? 

“Julesweater – og helst med blinkede lys (jeg har tre)”

Hvorfor er dit job vigtigt?

“Fordi arbejdslivet er en stor del af alle menneskers liv, og det er vigtigt at få en god start på karrieren. Hvis man ikke trives på arbejdet, er det svært at være glad i fritiden. Hvis man kommer skævt ind på arbejdslivet, kan det være svært at komme op på hesten igen. Så det hjælper jeg med: Både at de får den rigtige start, og at de kommer godt videre, hvis de har det svært".

Hvordan kom du på idéen om at lave en humanistjulekalender?

“Jeg oplever, at der er mange, der har svært ved at se, hvad man laver, når man er humanist – både humanisterne selv og andre. Og så var jeg bare træt af humanistbashing, for vi er faktisk megaseje”.

Hvordan gør du en forskel? 

“Jeg er god til at konkretisere de ønsker, som vores politikere og ledelse har. Jeg er god til at se og skabe handling. Og så er jeg god til at se skæve vinkler, så vi bliver ved med at kunne se, hvad medlemmerne har brug for.” 

Hvis dit fag skulle have en julegave, hvad skulle det så være?

“Hvis min profession skulle have en julegave, så skulle virksomhederne og politikerne få øjnene op for, hvor megamange seje humanister, der er ude på arbejdsmarkedet, og hvor stor en forskel de egentlig gør. Og at vores kommende podcast bliver en hamrende succes".

}