Dansk Magisterforening

Vestas gør klar til fyringer - 200 skal afskediges i Danmark

Ole Obitsø
Del artikel:

Vestas har i dag annonceret en stor sparerunde, hvor der skal fyres 400 ansatte i alt i koncernen. Cirka 200 af de planlagte fyringer skal findes i Danmark. “Trist”, siger tillidsrepræsentant til TV 2 Østjylland.

Vindmølleproducenten Vestas har i dag annonceret en stor sparerunde, som snart vil ramme deres medarbejdere.

I alt skal 400 stillinger nedlægges i koncernen internationalt. Og cirka 200 af dem skal findes i Danmark, herunder 80 på Vestas fabrik i Hammel. Det oplyser Vestas i en pressemeddelelse.

Det er hovedsageligt kontormedarbejdere, som vil blive afskediget, meddeler virksomheden. Det er planen, at der skal spares i alt 225 millioner kroner om året igennem sparerunden.

Nyheden er blevet modtaget med skuffelse hos Vestas ansatte. Det fortæller fælletillidsrepræsentant Brian Tøfting til TV 2 Østjylland.

“Det er altid trist med den form for meddelelse, som vi fik her til morgen. Der er endnu ikke sat navn på, hvilke medarbejdere, der mister deres arbejde, så folk går med en utryghed”. siger Brian Tøfting.

Tillidsrepræsentanternes fokus bliver nu på at sikre ordentlige vilkår for de medarbejdere, der bliver afskediget, fortæller han.

I blandt Vestas ansatte i Danmark er cirka 15 medlemmer af Dansk Magisterforening, oplyser DM.

Ifølge Vestas iværksætter man sparerunden for at omstille til udviklingen i markedet, hvor der særligt er stigende efterspørgsel på vindenergi uden for Europa.

“Vores globale fodspor er nødt til at afspejle de udviklinger, vi ser i markedet, for at kunne gribe mulighederne for vækst”, siger Vestas direktør Anders Runevad i en pressemeddelelse.

Vestas har internationalt cirka 24.300 ansatte i 79 lande.

}