Dansk Magisterforening

DF og S siger nej til regeringens stramninger på dagpenge

© Sten Brogaard

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Regeringen skal ikke regne med støtte fra DF og S til sit beskæftigelsesudspil. Udspillet vil øge karantænen for folk, der selv siger op og øge kravet til dimittenders mobilitet.

Dagpengesystemets regler er allerede så stramme, at regeringen sparker en åben dør ind med sit forslag om at forlænge karantænen for folk, der selv siger op.

Derfor bliver det et nej fra DF til regeringens forslag om, at det først skal være muligt at komme på dagpenge efter seks uger, hvis man selv siger dit job op eller takker nej til et jobtilbud.

 Det fastslår arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted.

 ”Der er ikke nogen, der siger op, bare fordi de er sure en dag. Det er dyrt nok for de fleste at miste tre ugers indtægt”, siger Bent Bøgsted fra DF.

Ingen virkning at skærpe kravene
I dag er reglerne sådan, at man får tre ugers dagpengekarantæne, første gang man siger op.

Anden gang skal man have arbejdet minimum 300 timer for at få ret til dagpenge igen, og så gælder samme karantæneperiode.

 ”Så længe A-kasserne efterlever de regler, vi har nu - og det tror jeg, de gør - så er straffen for at blive ledig hård nok. Det vil ikke have nogen virkning at skærpe kravene yderligere”, fastslår Bent Bøgsted.

Regeringens andet forslag om at skærpe kravet til dimittenders geografiske mobilitet får heller ikke DF´s opbakning.

”Mobiliteten er stor allerede i dag. Problemet er nok snarere, at mange arbejdsgivere hellere vil ansætte en billig indisk ingeniør, end de vil betale overenskomstlønnen til en dansk”, siger Bent Bøgsted.

DM: Løs flaskehalsproblemer i stedet
 Heller ikke S bakker op om regeringens forslag til stramninger på dagpengeområdet. Her mener man, ifølge dagbladet Politiken, at udspillet ikke har fokus på, hvad det er, virksomhederne efterspørger.

”Hvis der er brug for faglært arbejdskraft rundt om i landet, nytter det ikke noget at kræve af ufaglærte, at de skal rejse længere for at komme i job”, siger beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen (S) til Politiken.

DM  mener, det er ærgerligt, at regeringen i sit udspil vil ramme alle dagpengemodtagere frem for at adressere de flaskehalsproblemer, der er opstået forskellige steder på arbejdsmarkedet.

 ”DM repræsenterer grupper, der bestrider job indenfor IT, naturvidenskab og sprogområderne, hvor der allerede nu mangler arbejdskraft. Vi vil hellere hjælpe regeringen med at løse mangelproblemer end ramme alle dagpengemodtagere over én kam”, sagde DM´s formand Camilla Gregersen til TV2 News her til morgen. 

}