Dansk Magisterforening

Stort ja til OK18 fra DM's medlemmer

© Colourbox

Tobias Dinnesen
Del artikel:

De seneste uger har OK18-resultaterne været til urafstemning blandt medlemmerne af fagbevægelsen, og næsten 98 procent af stemmerne fra medlemmerne af Dansk Magisterforening gik til et ja.

97,7 procent af stemmerne ved urafstemningen om OK18-resultaterne i Dansk Magisterforening (DM) gik til et ja, da der i løbet af de seneste uger var urafstemning blandt de stemmeberettigede medlemmer af DM om overenskomstaftalerne mellem de faglige organisationer og arbejdsgiverne i henholdsvis de fem regioner, de 98 kommuner og på det statslige område.

Den store opbakning til resultatet af de langstrakte OK18-forhandlinger glæder Camilla Gregersen, formand for DM.

”Det er flot, at så overvældende mange af DM-medlemmerne siger ja til den forhandlede aftale. Det er også et virkelig godt overenskomstresultat, der markant forbedrer løn- og arbejdsvilkårene for de offentligt ansatte, som trods hovedløse sparekrav knokler hver dag for at levere en god service til gavn for alle danskere. Det er en aftale, der falder på et tørt sted”, mener hun.

I alt valgte 98,99 procent af medlemmerne af de akademiske fagforeninger, som er organiseret under hovedorganisationen Akademikerne, at stemme ja til overenskomstaftalerne. Samtidig var det 58 procent af de stemmeberettigede medlemmer af de akademiske fagforeninger, som stemte ved urafstemningerne, viser en opgørelse fra Akademikerne.

Et samlet ja til OK18
Men det er ikke bare i DM og de andre akademiske fagforeninger, at det er blevet til et overvældende ja til OK18, også 3F, HK, BUPL, FOA og en række andre store faglige organisationer (LINK) melder om stort flertal for at stemme ja til overenskomsterne.

Også medlemmerne af Danmarks Lærerforening, der gik efter en ny arbejdstidsaftale, men måtte sande, at det under OK18-forhandlingerne højest kunne blive til en kommission, der skal kigge på lærernes arbejdstid og klæde forhandlingsparterne godt på forud for den næste runde overenskomstforhandlinger, har stemt ja til OK18-aftalerne.

Den brede opbakning fra alle medlemmer af fagbevægelsen får Camilla Gregersen til at håbe, at ånden fra OK18 kan leve videre ude på de offentlige arbejdspladser.

”Jeg vil gerne opfordre alle medlemmer til i dag at klappe sig selv på skulderen. Det er deres opbakning og indsats, der bidrog til, at vi sejrede ved OK18. Jeg håber, vi kan holde fast i det fællesskab i fremtiden. Både når det kommer til fremtidige overenskomstforhandlinger, men bestemt også i hverdagen ude på arbejdspladserne, hvor vi skal styrke fællesskaberne på tværs af fagligheder”, forklarer DM’s formand.

Fakta om OK18-urafstemning:

  • 49,7 procent af de stemmeberettigede medlemmer af Dansk Magisterforening stemte ved urafstemningen om OK18-resultateterne.
  • 97,7 procent stemte ja.
  • 2,3 procent stemte nej.
}