Den langstrakte OK18-strid, som endte med en ny overenskomst for alle de offentligt ansatte danskere, mænd, der krænker kvinder, skrøbelige ledere og problemer med eksamensbeviser. Det er en række meget forskellige, men hver for sig sprængfarlige emner, der har optaget læserne på akademikerbladet.dk i 2018.
Selv om det oprindelige lovforslag blev lempet, kalder Magistrenes A-kasse det for en supertrist nyhed, at Folketinget torsdag vedtog et opholdskrav for at få ret til dagpenge.
16 pct af 1500 adspurgte vip´er på Aarhus Universitet oplever et pres på deres forskningsfrihed og op imod hver fjerde forsker, der deltager i myndighedsbetjening eller indtægtsdækket virksomhed, bliver presset, ofte fra universitetets eget ledelseslag. ”Vi må se i øjnene, at vi har et problem”, siger rektor.
Region Sjællands aflysning af lønforhandlinger for op imod 17.000 ansatte er et klokkeklart brud på overenskomsten, siger forsker. Men arbejdsretten har tidligere frikendt DSB i beslægtet sag.
Dansk Magisterforening har uddelt sin årlige Forskningspris til to forskere. Den ene af vinderne er fysikeren Kristine Niss. Hun bedriver grundforskning og er passioneret fortaler for den.
Lasse Horne Kjældgaard er vinder af Dansk Magisterforenings forskningspris inden for humaniora og samfundsvidenskab. Netop det tværfaglige arbejde mellem samfundsvidenskab og humaniora har været en drivkraft i hans forskning.
Lotte Bak Sørensen stod indtil torsdag morgen til at miste sine dagpenge efter nytår. Men med regeringen og DF’s ændringsforslag kan hun ånde lettet op.