Dansk Magisterforening

Ny masseafskedigelse på UCC

© UCC

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Mindre end to år efter seneste store fyringsrunde varsler UCC igen afskedigelse af cirka 40 medarbejdere. Tillidsrepræsentanter og DM´s konsulenter står klar til at rådgive.

Godt 40 medarbejdere på UCC i København – fem procent af den samlede stab - står til at miste deres arbejde 1. januar.
Det har ledelsen netop varslet.

Det er den generelle to procents besparelse på finansloven, som nu får konsekvenser. Samtidig har UCC oplevet et fald i antallet af studerende, især på pædagoguddannelsen.

I første omgang er DM´s tillidsrepræsentanter på UCC i gang med at afholde samtaler for at se, om der er basis for frivillige fratrædelser.

Fristen for at vælge en fratrædelse er onsdag den 8. november. Også tidsbegrænsede stillinger vil komme i spil. Den 20. november vil cheferne varsle fyringer af resten ved personlige samtaler.

Det er mindre end to år siden, at UCC lancerede en spareplan, der kostede 56 medarbejdere jobbet. Også dengang var det begrundet i regeringens to procents besparelser. Spareplanen blev iværksat kun få måneder før flytningen til Campus Carlsberg og sendte rystelser igennem hele organisationen.

Et nyt, internt notat til medarbejderne i UCC fra ledelsen dokumenterer, at der i alt er behov for at finde besparelser på 43 millioner kroner, heraf 23 millioner i 2018 og yderligere 20 millioner i 2019.

Udmelding af besparelserne kom få dage før, det blev offentligt, at UCC og Metropol fusionerer under navnet Københavns Professionshøjskole, der får over 20.000 studerende samlet set.

Medarbejderne står for skud

Formanden for DM professionshøjskoler Hans Beksgaard vil ikke gøre sig klog på UCC´s økonomi.

"Men det er svært ikke at blive berørt over, at besparelser nu igen får katastrofale følger for studerende og ansatte. Professionsuddannelserne er katastrofalt underfinansierede. Den optimisme, der kunne have været forbundet med starten på en ny campus, bliver jordet gennem de drastiske besparelser, forringelser i rammebetingelser og dårligt arbejdsmiljø. Hver gang er det medarbejderne, der må stå for skud" siger Hans Beksgaard.

Han opfordrer alle berørte medarbejdere til at bruge tillidsrepræsentanterne såvel som DM´s konsulenter. DM er desuden klar til at svare på spørgsmål, hvis nogen skulle få behov for at invitere til et medlemsmøde, pointerer han.

Også Helge Nielsen, der er konsulent i DM´s faglige rådgivning, sidder klar sammen med en kollega. Han siger, at alle i UCC, der enten overvejer en fratrædelse eller ender med at blive prikket den 24. november, først og fremmest skal være i tæt kontakt med deres tillidsrepræsentant. Men de er også velkomne til at kontakte DM.

”Som faglig organisation kan vi ikke anfægte grundlaget for UCC´s fyringsrunde, men vi kan tilbyde tæt sparring og juridisk rådgivning i forbindelse med fratrædelsesaftaler. Vi yder også anden støtte til både undervisere og administrative”, siger Helge Nielsen.

Der er arrangeret demonstrationer den 7. november.

LÆS OGSÅ: København får ny megaskole med over 20.000 studerende

}