Dansk Magisterforening

SKAT er første etape i regeringens nye udflytningsbølge

© Statsministeriet

Louise Egholm Burcharth
Del artikel:

Regeringen vil inden sommerferien fremlægge en plan for at flytte flere dele af SKAT ud af København som led i den nye udflytningsrunde.

Ifølge regeringen selv har første halvdel af udflytningen af 3.900 statslige arbejdspladser fra København til provinsen været succesfuld og forløbet efter planen.

Og onsdag bebudede statsminister Lars Løkke (V) så, at man vil flytte mere af Skat ud af København som led i regeringens plan om en ny udflytningsbølge. Det skriver Jyllands Posten. 

”Inden sommerferien vil regeringen præsentere en ny organisering af skattevæsenet, hvor vi fortsætter udviklingen med at skabe flere statslige arbejdspladser uden for hovedstaden”, sagde Lars Løkke i sin afslutningstale til Folketinget ifølge Jyllands Posten.

I 2016 flyttede Spillemyndigheden under Skatteministeriet fra København til Odense, og dele af Skatteankestyrelsen rykkede til Silkeborg. Og i efteråret skal andre dele af SKAT blandt andet flytte til Næstved, Rønne, Aalborg og Horsens, viser et statusnotat fra regeringen. 

Den varslede flytning af endnu flere dele af SKAT sker desuden som led i oprydningsarbejdet efter de mange skandalesager og forsvundne milliarder, oplyser statsministeren i sin tale. 

Det er endnu ikke konkretiseret, hvilke dele af SKAT, der skal flytte, og hvornår det i givet fald vil ske.

}