Dansk Magisterforening

Færre statslige arbejdspladser i provinsen

© Polfoto

Farhiya Khalid
Del artikel:

På trods af udflytningen af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet har der siden 2015 været jobfald i provinsen.

Da regeringen i 2015 varslede udflytningen af 3.900 statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til provinsen, var målet, at det skulle skabe en bedre balance i landet.

Men her to år efter den første bølge af udflytninger, er der ikke kommet flere statslige arbejdspladser udenfor hovedstadsområdet. Det skriver Jyllands-Posten

Ifølge en optælling, som Danmarks Statistik har foretaget for avisen, er det samlede antal statslige arbejdspladser uden for hovedstaden faldet med i alt 40 stillinger i perioden 2. kvartal 2015 til 2. kvartal 2017 - til trods for at 2.200 af regeringens 3.900 arbejdspladser allerede er blevet flyttet i samme periode.

Forskellige studier af udflytning af offentlige arbejdspladser giver i det hele taget ikke noget entydigt svar på, om det har en positiv effekt på det lokale arbejdsmarked.

LÆS OGSÅ: Rapport: Udflytninger præget af usikkerhed og dårlig kommunikation

Det er ikke så mærkeligt, at udflytningsplanerne har skabt færre jobs, når regeringen samtidig skærer ”ekstremt drastisk” på uddannelsesområdet, mener De Radikales beskæftigelsesordfører, Sofie Carsten Nielsen.

”Regeringen har skåret massivt ned på uddannelse, hvilket betyder færre statslige arbejdspladser, og som resultat bliver målsætningen om at skabe flere job i provinsen jo bare ren symbolpolitik. Når undervisere mister deres job, og når uddannelseskvaliteten som følge heraf falder, så bliver byerne i udkanten endnu mere affolkede”, siger Sofie Carsten Nielsen til Jyllands-Posten. 

LÆS OGSÅ: DM: Husk nu at lytte til medarbejderne

}