Dansk Magisterforening

Stærk protest mod forringelser

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Flere tusinde unge demonstrerede i går mod nedskæringer på uddannelserne. Ikke mindst dimensioneringsplanerne blev mødt med buh-råb.

Trine Bentsen læser kandidat i litteraturvidenskab på København Universitet og er bestyrelsesmedlem i DM studerende. I går mødte hun op foran Christiansborg for at vise sin frustration.

”På mit studie har rigtig mange ondt i maven over det, der er på vej. Mine studiekammerater føler, at de ikke er meget værd, fordi de har valgt at tage en humanistisk uddannelse,” siger Trine Bentsen.

”Da jeg begyndte at læse litteraturhistorie i Aarhus i 2010, var der en enormt god stemning på studiet. Folk følte sig både taknemmelige og heldige over at være kommet ind på et studie, de havde valgt med hjertet. I dag er vi stærkt berørte af de negative signaler, der kommer fra både politikere og samfund. Folk bliver usikre på, om de nu også har valgt rigtigt. Det kan ikke være meningen, at vi alle sammen skal tænke i tal”.

Sammen med adskillige tusinde andre unge var Trine Bentsen mødt op for at vise sin utilfredshed med nedskæringerne på uddannelsesområdet. Demonstrationen ”Unge kræver handling” fik også økonomisk støtte fra DM.

Såvel gymnasieelever, handelsskoleelever, professionshøjskolestuderende og studerende fra universiteterne gik fra Christiansborg via Kongens Nytorv til Kultorvet og Frue Plads ved Københavns Universitet. I flokken befandt sig også adskillige lektorer og professorer fra uddannelsesstederne.

Der blev buh´et af den regering, der i sin tid solgte sig som en ”uddannelsesregering”.

Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd, sluttede demonstrationen af med at opfordre de mange fremmødte til at fortsætte protesten mod de ”røvsyge nedskæringer” ude på uddannelsesstederne.

”Det er os, Danmark skal leve af. Det er også os, der skal leve med konsekvenserne af, at skiftende regeringer siden 2002 har skåret ned på uddannelsesområdet hvert eneste år. Vi vil have lov at udvikle os i fællesskab hellere end vi vil blive dummere i konkurrence med hinanden- Det er det, der sker, når dygtig forskerviden bliver ofret og når vi står på tæerne af hinanden for at få ordentligt vejledning og et minimum af timer,” sagde Jakob Ruggaard.

}