Dansk Magisterforening

Facebook som oplys­ningsprojekt

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Peter Tudvad, filosof og forfatter, ser Facebook som stedet, hvor der også bliver reflekteret klogt og debatskabende.

”Det er på Facebook snarere end i litteraturen eller i filosofien, at de unge i dag finder deres identitet. Det kan ængste og forurolige, at det private bliver tilgængeligt på en måde, vi ikke tidligere har kendt. 

Hvis man mangfoldiggør de mest pinlige og intime situationer over for 1.000 venner på Facebook, er der ikke nogen garanti for, at de behandler informationerne med større etik end de multinationale selskaber, der også har adgang til dem. 

Men hvor kaffebaren var et lukket selskab i gamle dage, er alle i dag inviteret med, når vi twitter og kommenterer Amalie fra Paradise på Facebook. Der bliver reflekteret klogt og sjovt over personer og begivenheder, politik og kultur bliver også vendt og drejet. Facebook kan bruges begavet og debatskabende.

Min generation er efterhånden også talstærk på Facebook. Selv 47-årige kan være usikre og søge ligesindede eller trøst på de sociale medier. Naturligvis bør vi advare imod, at samfundet har så travlt med at hylde de ekstroverte og aldrig de introverte, som kan finde ud af at fordybe sig fagligt og grave sig ned. Men selvom de ikke er lydefri, har de sociale medier også et potentiale, og det vil være for forenklet bare at opfatte det ”at yderliggøre sig” ene og alene som en negativ udvikling”. Det sagde Peter Tudvad, filosof og forfatter, blandt andet på DM's Vidensfestival.

Succes-hattrick for Vidensfestival

}