Dansk Magisterforening

Sidste frist i dag for frivillig fratræden

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

I dag udløber fristen for at søge en frivillig fratrædelsesordning for medarbejderne på Aarhus Universitet. DM´s forhandlere har registreret en enorm forhåndsinteresse.

Bunkerne af ansøgere til seniorordninger og andre frivillige fratrædelsesordninger er stor på Aarhus universitet. I hvert fald, hvis man skal dømme det på forhåndsinteressen.

Siden den massive spareplan til 225 millioner kroner blev meldt ud før jul, har DM´s forhandlere været i gang med at rådgive og vejlede universitetets personale om deres muligheder. Især det teknisk administrative område står til at blive hårdt ramt med mange fyringer. Også Science and Technology skal finde massive besparelser, fordi de eksterne bevillinger ikke er blevet nær så store som forventet.

Desværre er der ikke som udgangspunkt de helt store incitamenter i de fratrædelsesordninger, ledelsen har skruet sammen. Det vurderer Charlotte Fog-Nielsen, der er DM´s forhandlingskonsulent i Aarhus.

”Der er ikke mange gulerødder. Vores forhandlingsrum har været utroligt lille. Pludselig kom der fx en seniorordning ind fra højre, og folk er blevet bedt om, på ganske få dage, at tage stilling til om de vil søge en fratrædelse, der får store konsekvenser for der tilværelse. Det har været et meget kaotisk forløb”, siger Charlotte Fog-Nielsen.

Institutledere og vicedirektører på Aarhus Universitet sidder netop nu med bunkerne. Den 24.-26. februar bliver indstillingerne sendt i partshøring.

}