Dansk Magisterforening

Meningen med livet

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Lone Frank, videnskabsjournalist og forfatter, talte på DM's Vidensfestival om meningen med livet, som ikke skal forveksles med lykke.

”Der er ikke nogen mening med livet, men jeg forstår udmærket behovet for at finde en mening alligevel. Hvis man ikke føler, den er til stede, får man det dårligt. Det var vel den ene ting, vi fik med ned fra træerne engang.  

Mening skal dog ikke forveksles med lykke. Man kan godt, som jeg, være en hængemule det meste af tiden og kun føle lykke i meget små glimt, men til gengæld ikke desto mindre opleve, at tilværelsen er meningsfuld. Fx har jeg lige taget ulønnet orlov et år fra mit arbejde, fordi der er en bog, jeg vil skrive. Jeg ved, den ikke kommer til at sælge, jeg ved det bliver slidsomt og svært og skuffende, men jeg må gøre det. Ikke for at please andre, eller fordi ydre omstændigheder dikterer det.  

Det er heldigvis noget, jeg bliver bedre til med alderen, at gøre ting for min egen skyld. Måske hænger det også sammen med, at jeg har fået kortlagt mit DNA og derved har kunnet aflæse på mit biologiske landkort, hvor mine styrker og svagheder ligger. Det betyder fx også, at jeg i dag har jeg lettere ved at tilgive mig selv, at jeg hurtigt bliver stresset”.

Det sagde Lone Frank, videnskabsjournalist og forfatter, blandt andet på DM's Vidensfestival.

Succes-hattrick for Vidensfestival

Thomsen: Om kunstens metafysik

Tudvad: Facebook som oplysningsprojekt

Romer: Dans efter humanioras fløjte

Stage: Om samfundsnytte og stor formidling

Andersen: Om kometer

}