Dansk Magisterforening

1 krone og du er i gang

Mogens Tanggaard
Del artikel:

Fra 1. januar er det blevet muligt at stifte et anpartsselskab for det formidable beløb af 1 krone.

I den gamle julekalender fra DR kunne man kun få fire strømper uden fod og en gammel gulerod for 1 krone. Nu kan man også få sit eget anpartsselskab – eller et såkaldt iværksætterselskab (IVS) for det samme beløb.

For at gøre det lettere for folk med et iværksættergen har Erhvervsstyrelsen fra årsskiftet gjort det muligt at etablere en særlig type anpartsselskab, der opbygger sin kapital gennem selskabets drift. Selskabet kan stiftes med en kapital fra 1 krone til 49.999 kroner. Når selskabskapitalen er oppe på 50.000 kroner omregistreres det til et almindeligt anpartsselskab.

Fordelen ved et IVS er, at det ikke kræver indskud af større kapital, at der kan spares op i selskabet og således opbygge selskabskapitalen hen ad vejen, og at ejeren ikke hæfter med hele sin personlige formue for selskabets drift, som det er tilfældet for en enkeltmandsvirksomhed.

Indtil videre har Erhvervsstyrelsen registreret 260 iværksætterselskaber, mens yderligere 480 anmeldelser er under behandling, siger kontorchef i Erhvervsstyrelsen Lars Bunch til akademikerbladet.dk.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår ordningen skal evalueres. På Erhvervsstyrelsens hjemmeside
kan man læse udførligt om den nye ordning, vejledning om etablering m.v.


}