Dansk Magisterforening

Iværksætterugen er skudt i gang

Af Pernille Siegumfeldt
Del artikel:

Etableringsordninger for vidensiværksættere, messeforberedelse, markedsføring. Med en lang række workshops hele ugen sætter DM og MA fokus på iværksætteri.

DM´s og MA´s medlemmer savner nogle helt konkrete værktøjer, både hvis de er potentielle, nystartede eller mere erfarne iværksættere.

Det viste senest en undersøgelse blandt DM´s studerende, og den efterspørgsel bliver i denne uge forsøgt imødekommet i Akademikerhuset på Frederiksberg.  Her inviterer DM og MA i fællesskab til en lang række workshops med emner som markedsføring, netværk, regnskab, messeforberedelse og selvstændig bibeskæftigelse på plakaten.

Iværksætterugen er også blevet til ud fra et ønske om at vise medlemmerne, at fagforeningen og A-kassen har muskler til også at assistere de frie fugle. Det fortæller Helle Idland, redaktør og retoriker med egen virksomhed og aktiv i sektionen af freelancere og selvstændige i DM.

Afmystificering
”Arbejdsmarkedet baserer sig i stigende grad på, at flere og flere indgår i løse ansættelser eller på kontrakter af kortere varighed. Det indstiller mange akademikere sig på, men så mangler de lige det sidste for at være klædt på til opgaven, fx et kursus i momsregnskab eller lignende”, forklarer hun.

DM vil også gerne være med til at pille mystikken ud af iværksætteriet.

”Det behøver ikke nødvendigvis at være en livsforandrende beslutning ”at tage springet”. Har man en fast stilling, kan man måske starte sit eget firma langsomt op ved siden af, hvis man vil se, om ideen kan bære. Og er man ung og ledig eller kommer direkte fra en SU, så mener jeg, at det er begrænset, hvor stort springet i virkeligheden er, eller hvor meget man sætter på spil,” pointerer Helle Idland.

Og i takt med, at flere og flere akademikere indretter sig på en tilværelse som selvstændige og freelancere, øger DM og MA indsatsen for den medlemsgruppe.

”Der er kurser og rådgivning at få, og masser af relevante netværk at indgå i. Vores sektion er på trapperne med en profildatabase, hvor man kan finde en, der kan hjælpe med oversættelsen, ledelsesrådgivningen eller miljøopgaven.  Der bliver etableret et kontorfællesskab for freelancere i Akademikerhuset, og senest har DM indgået en aftale med et landsdækkende advokatfirma, så freelancere og selvstændige kan få en gratis vurdering, hvis de har spørgsmål, der hører under erhvervsretten, fx om kontrakter, handelsbetingelser eller tvister”, fortæller Helle Idland.

Læs mere om DM´s tilbud og meld dig på iværksætterkurserne.

}